A jogosultak köre

A BME hosszú évek óta minden hallgatójának automatikusan biztosít egy e-mailfiókot. Továbbá az interneten ma már nagyon sok – a hallgatók körében töretlen népszerűséggel bíró –, megbízhatóan működő, extra kényelmi funkciókkal rendelkező ingyenes e-mailszolgáltatást lehet találni. Éppen ezért a VPKNet e-mailszolgáltatása nem elérhető széles körben a kollégium lakói és az építőmérnöki kar hallgatói számára. A szolgáltatás célja, hogy a kollégiumban működő öntevékeny köröknek, a Kari Hallgatói Tanácsnak és a Zielinski Szilárd Szakkolégiumnak, illetve ezen szervezetek tagjainak biztosítson hivatalos, kollégiumi e-mailcímet.

Tehát a VPKNet e-mailszolgáltatására csak a kollégiumban működő öntevékeny körök, a KHT és a szakkolégium, illetve tagjaik jogosultak.

Csak azok a tagok kaphatnak e-mailfiókot, akik aktív BME ÉMK hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, vagy a Vásárhelyi Pál Kollégium lakói. Az egyetemen végzett, öntevékeny körökből leköszönő hallgatók postafiókjai törlésre kerülnek. Ezért nem ajánljuk a @vpk.bme.hu-s e-mailek személyes célú használatát. Speciális esetekben lehetőség van a postafiók megtartását kérvényezni.

Új postafiók létrehozásával kapcsolatban az öntevékeny körök, a KHT vagy a szakkolégium vezetőihez vagy felelőseihez fordulhattok.