A webes e-mailkliensről

A VPKNet a levelezőrendszerhez egy webes e-mailklienst biztosít, így egyszerűen és gyorsan, asztali kliensprogram beállítása nélkül, akárhonnan hozzáférhetsz a leveleidhez.

A VPKNet Webmail elérhetősége: https://webmail.vpk.bme.hu

A VPKNet Webmail a RoundCube nevű, nyílt forráskódú e-mailkliensre épül. A webes felülete konvencionális, egyértelmű felépítésű és magyar nyelven elérhető. A kliens csak az újabb webböngészőkkel működik (IE8-tól, Chrome, Firefox, Safari, Opera stb.). A webes klienst csak titkosított HTTPS kapcsolaton keresztül lehet elérni.

A bejelntkezéshez add meg a felhasználóneved (az e-mailcím @ előtti része) vagy az e-mailcímed, illetve a jelszavad.

Az első belépést követően változtasd meg a jelszavad.

A VPKNet Webmail felülete három fő részre tagolódik: a felső menüsorra, a bal oldalsávra (ahol az IMAP mappák találhatóak) és a jobb törzsre (ahol az e-mailek jelennek meg). A webmail egész felületén működik a drag-n-drop, így az e-maileket könnyen át tudod helyezni. Több e-mail kijelöléséhez használhatod a CTRL/CMD és ALT/OPT gombokat.

Új e-mail írásakor a felső menüsorban állíthatod be, hogy milyen nyelven történjen a helyesírás ellenőrzés (alapértelmezetten magyar). A levélhez maximum 25 MB méretű fájl csatolható. A csatolmányok maximális mérete nem haladhatja meg a 25 MB-ot.

A felső menüben található Beállítások menüpontban személyre szabhatod a kliens kinézetét, szerkesztheted az IMAP mappákat, beállíthatod az e-mailcímeddel elküldött nevedet és aláírásodat, és lecserélheted a jelszavad.

A VPKNet Webmailhez egy címjegyzék is tartozik, ami a felső menüpontból érhető el. A címjegyzékbe vCard és CSV fájlformátumban lehet névjegyeket importálni.