Microsoft Outlook beállítása

A Microsoft Outlook a Microsoft Office programcsomag része. Az Office alapvetően fizetős alkalmazás, viszont a BME hallgatói számára elérhető ingyenesen a BME DreamSpark oldalán címtáras azonosítást követően, a Campus programban, egyetemi hálózatról aktiválva, vagy az EMI TisztaSzoftver oldalán, érvényes diákigazolványszám alapján (mi ezt a csomagot ajánljuk, mivel több eszközre is telepítheted, és az Office 365 kényelmi szolgáltatásait is tartalmazza).

Ha először használsz Outlook-ot, akkor az alábbi ablak fog fogadni:

Kattints a Tovább gombra, válaszd az Igen lehetőséget, majd ismét kattints a Tovább gombra.

Ha már használod a programot, akkor kattints a Fájl menü Fiók hozzáadása gombra. Ezt követően az alábbi ablak fog fogadni, ahol válaszd a Kézi beállítás... lehetőséget:

Válaszd a POP vagy IMAP lehetőséget:

Az alábbiak szerint töltsd ki a beállításokat, természetesen a saját e-mailcímeddel és jelszavaddal:

Mielőtt tovább lépnél, kattints a További beállítások... gombra, majd a Kimenő üzenetek kiszolgálója fülön, válaszd ki a A kimenő üzenetek kiszolgálója hitelesítést igényel opciót, és válaszd ki a Bejelentkezés a következő adatokkal lehetőséget. Add meg az e-mailcímedet és a jelszavadat.

Majd válaszd a Speciális fület. A Bejövő üzenetek kiszolgálója résznél válaszd ki a TLS titkosítást. Ezt követően a portszámnak automatiksan 143-ra kell módosulnia. A Kimenő üzenetek kiszolgálója résznél szintén válaszd ki a TLS titkosítást, majd manuálisan add meg az 587-es portszámot. Kattints az OK gombra.

Mostmár a Fiók hozzáadása ablakban rákattinhatsz a Tovább gombra. Ezt követően az Outlook teszteli a beállításokat. Ha a programnak problémája lenne a kiszolgáló tanúsítványával, kattints az Igen gombra:

Ha nem írtál el semmit sem, akkor sikeresen zárult a fiók hozzáadása. Kattints a Bezárás gombra.

Majd a Befejezés gombra.

Ezt követően 1-2 percen belül látnod kell az eddigi beérkező leveleidet.